19/3/12

VIRALS: EL CAS KONY 2012

Suposo que molts haureu vist aquest video:


Que podeu complementar amb la lectura d'aquest article:


Des de una perspectiva tecno-determinista hauria estat l'aparició de les xarxes socials, youtube i els vídeos virals el que ha permés aquesta campanya contra aquest criminal.

Des de una perspectiva sòcio-determinista, les necessitats d'aturar un conflicte és el que empeny a que es posin en marxa aquestes tecnologies..

La perspectiva interactiva reconeixeria la influència mútua entre allò social i allò tècnic, entre conflicite i utilització de les tecnologies de la informació per promoure la campanya per aturar-ho.

La perspectiva del teixit sense costures considera que qui ha posat en marxa aquesta campanya ha tingut en compte simultàniament tant aspectes d'ordre tecnològic, com aspectes d'ordre social i econòmic, i aquí podríen entrar en lloc les sospites sobre aquest vídeo. Què pretèn exactament? quin és veritablement el context i la història recent d'Uganda que no arribem a conèixer bé i quin és el nostre context on aquests vídeos tenen un gran impacte i acceptació?

Fa dies que penso en aquesta entrada i avui a la premsa s'ha publicat que el govern d'Uganda utilitza també les noves tecnologies per respondre a la campanya Kony 2012.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada